Menu
Volg Brasserie DenK
Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Omgeving

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

denk-aan-zeeBrasserie DenK bevindt zich op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord, vlak bij Haarlem en midden in de natuur van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

In dit uitgestrekte bos- en duingebied leven meer dan honderd vogelsoorten, herten, reeën, konijnen, vlinders, maar ook koniks (wilde paarden), shetlandpony’s en Schotse hooglanders. Ook begraast de enige Nederlandse kudde wisenten, de Europese bizon, een deel van het 3800 hectare grote nationaal park. Het hele jaar door kunt u hier uitwaaien op het strand of via het mulle zand de paden op en de uitgestrekte duinen of de adembenemende bossen in. Via korte en lange wandel- en fietsroutes ontdekt u dit verrassend stuk Nederlandse natuur.

Haarlem en Amsterdam

denk-aan-zeeAls u er tijdens uw verblijf even lekker op uit wilt kunt u terecht bij de nabijgelegen steden Amsterdam en Haarlem. Deze steden liggen op nog geen dertig minuten rijden van het landgoed en bieden voor elk wat wils. Op vijf minuten loopafstand ligt treinstation Santpoort-Noord. Amsterdam Centraal Station bereikt u binnen 30 minuten via een directe treinverbinding. Met 15 minuten bent u al in het centrum van Haarlem of Alkmaar.

Bloemendaal aan Zee en Zandvoort

Op tien minuten rijden bevindt u zich al op het strand van Bloemendaal aan Zee, waar u de hipste strandtenten van Nederland kunt bezoeken. Direct aan Bloemendaal aan Zee grenst het strand van Zandvoort, de ultieme badplaats voor gezinnen.

IJmuiden aan Zee

Misschien klinkt IJmuiden aan Zee iets minder bekend in de oren dan Bloemendaal aan Zee, toch is een bezoekje aan dit strand meer dan de moeite waard! Hier vindt u namelijk een van de breedste stranden van Nederland kunt u terecht voor uitdagende water- en strandsporten.

Velsen-Noord, buitenplaatsen

In de 17e en 18e eeuw was de duinrand een geliefd stukje van Amsterdamse kooplieden die in Velsen buitenplaatsen lieten bouwen. Naast Landgoed Duin & Kruidberg zijn Beeckestijn, Velserbeek, Waterland en Schoonenberg meer dan de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Recreatiegebied Spaarnwoude

Tussen Santpoort, Haarlem en Amsterdam in ligt het Recreatiegebied Spaarnwoude. Een uitgestrekt natuurgebied waar u kunt wandelen, fietsen en skeeleren. In Spaarnwoude vindt u ook parken, dagrecreatieterreinen, speelweiden, een klimwand, de indoor skipiste Snowplanet, informatieboerderij, golfterrein en kanobanen.

Voor-, hoofd- en nagerecht? Laat de chef het bepalen.

Of kies zelf. DenK

Denk volgen

Brasserie DenK op TwitterBrasserie DenK op facebookStuur een e-mailWaardeer ons op IensTripadvisor

Genieten zit tussen je oren, doe je op je eigen manier, deel je met geestverwanten en moet je verrijken.

Ik DenK, dus ik geniet.